Rakvičky se šlehačkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

2,5 hrnku moučkového cukru
1 lžička amonia (cukrářské droždí)
3 lžíce hladké mouky
5 žloutků
tuk
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. V míse utřeme do pěny žloutky, polovinu cukru a amonium. Necháme přes noc v chladničce.

  2. Další den přidáme zbylou polovinu cukru, mouku a smícháme, aby vzniklo těsto.

  3. Z těsta vyválíme plát o tloušťce 3 mm. Z něj vykrajujeme proužky (cca 1,5 x 8 cm), které umístíme na vymazaný plech nebo do formiček na rakvičky.

  4. Pečeme zprudka v horké troubě, dokud těsto nestoupne. Pak ztlumíme teplotu a dopečeme.

  5. Vychladlé rakvičky před podáváním ozdobíme šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!