Rajská polévka s řapíkatým celerem a kukuřicí
Recepty, PolévkySuroviny
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- 300 ml rajčatového pyré
- 1 malý rajský protlak
- 1 plechovka kukuřice nebo 300 g mražené
- 3 stonky řapíkatého celeru
- sůl
- 1 lžička cukru (podle chuti, nemusí být)
- zeleninový bujón nebo vývar
- nať z mladé cibulky
Postup Rajská polévka s řapíkatým celerem a kukuřicí
Postup přípravy receptu
-
Z másla a mouky si uděláme jíšku, přidáme rajský protlak, orestujeme, zalijeme vývarem, rajčatovým pyré, osolíme a necháme 20 minut provařit.
V půlce varu přidáme nakrájené řapíky celeru (kousek si dáme stranou) a kukuřici.
Zbylý řapík a cibulkovou nať pokrájíme na jemno a přidáme k hotové polévce na talíře.