Rajská polévka s řapíkatým celerem a kukuřicí

Recepty, Polévky

Suroviny

50 g másla
50 g hladké mouky
300 ml rajčatového pyré
1 malý rajský protlak
1 plechovka kukuřice nebo 300 g mražené
3 stonky řapíkatého celeru
sůl
1 lžička cukru (podle chuti, nemusí být)
zeleninový bujón nebo vývar
nať z mladé cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky si uděláme jíšku, přidáme rajský protlak, orestujeme, zalijeme vývarem, rajčatovým pyré, osolíme a necháme 20 minut provařit.

  2. V půlce varu přidáme nakrájené řapíky celeru (kousek si dáme stranou) a kukuřici.

  3. Zbylý řapík a cibulkovou nať pokrájíme na jemno a přidáme k hotové polévce na talíře.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!