Rajská polévka s masovými knedlíčky

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibule
1 řapík celeru
1 mrkev
konzerva sekaných rajčat
80 g rajského protlaku
lžíčka cukru
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
máslo+olej
sůl
pepř
Knedlíčky:
250-300 g mletého masa
1 šalotka
1 menší vejce
cca 2 lžíce strouhanky
špetka sušené bazalky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve smícháme maso s drobně nakrájenou šalotkou, vejcem a kořením. Přidáme strouhanku a mokrýma rukama tvarujeme malé knedlíčky.

  2. Vhazujeme do cca 1 litru vařící vody, kterou lehce osolíme a přidáme všechno koření. Knedlíčky vaříme cca 8-10 minut a odstavíme.

  3. Na kousku másla a lžíci oleje orestujeme nakrájenou cibuli. Po zpěnění přidáme nakrájený celer a mrkev. Chvíli opékáme a přimícháme cukr, až se rozpustí.

  4. Přidáme protlak, zamícháme a vlijeme rajčata. Zalijeme scezeným vývarem z knedlíčků a vaříme do změknutí zeleniny.

  5. Měkkou zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem a vrátíme masové knedlíčky. Polévku krátce provaříme a dochutíme případně ještě cukrem nebo solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!