Rajská omáčka s plněnými paprikami, super dobrá a levná

Recepty, Omáčky

Suroviny

3 sáčky rýže
0,5 kg mletého masa
cca 3 cibule
2 krabice rajčatového pyré(2X půl litru)
asi 1,5 kg bílých paprik
bobkový list
nové koření
pepř
hvězdička badyánu
cca 3 kostky hovězího bujonu
1 perník na strouhání

Postup přípravy receptu

  1. Papriky naplníme na půl uvařenou rýží s osmaženou cibulí a masem, vložíme do olejem potřeného pekáče a pečeme asi 45 minut na 220°C.

  2. Do vody, ve které se vařila rýže, nalijeme obě rajčatová pyré, bobkový list, nové koření, sůl, pepř, 1 hvězdička badyánu. Přivedeme k varu, přidáme 3 kostky hovězího bujónu, hrnek cukru a vaříme asi 15 minut.

  3. Nakrájíme nebo nastrouháme perník a vložíme do omáčky. Až perník změkne, tak ho ponorným mixérem rozmixujeme, tím se nám omáčka zahustí a zjemní.

  4. Na talíř nalijeme omáčku a papriku do ní vložíme. Sami budete překvapeni tím, jak se Vám podařila tmavá, sladká omáčka bez jediného gramu mouky za pár korun.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!