Rajská omáčka s plněnými paprikami a rýží

Recepty, Omáčky

Suroviny

Plněné papriky:
4 papriky
400 g mletého masa
1 cibule
1 vejce
sůl
sladká mletá paprika
mletý pepř
olej na smažení cibule
Rajská omáčka:
kousek másla a hladká mouka na zásmažku
500 g pasírovaných rajčat
voda
cca 5 lžiček cukru
1/2 lžičky soli
3 bobkové listy
4 kuličky nového koření
1/4 lžičky vegety
skořice na špičku lžičky
1/2-1 kostka masoxu
(Použít můžeme také koření pyramidku na rajskou omáčku. Tato pyramidka obsahuje bobkové listy, nové koření a skořici. Nemusíme tak toto koření přidávat každé zvlášť).

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme plněné papriky. Papriky umyjeme a vydlabeme.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji osmahneme dozlatova.

  3. Mleté maso dáme do mísy, přidáme osmaženou cibulku, vejce, sladkou mletou papriku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.

  4. Směsí naplníme papriky. Papriky dáme na plech a podlijeme vodou. Pečeme na cca 160-170°C, dokud není maso hotové a papriky měkké (trvá to cca 40-45 minut).

  5. Když se papriky pečou, můžeme začít s přípravou omáčky. V hrnci uděláme zásmažku z másla a mouky. Když je zásmažka nazlátlá, zalijeme vodou a přidáme pasírovaná rajčata.

  6. Osolíme, osladíme a přidáme všechno koření (nebo pyramidku + vegetu) a masox. Vaříme 10 minut a občas zamícháme.

  7. Po 10 minutách v případě potřeby zahustíme záklechtkou (voda+mouka). Pokud zahušťujeme, povaříme omáčku ještě dalších 5-10 minut. Těchto pár minut mícháme omáčku častěji, aby se kvůli přidané mouce nepřipálila. Vyndáme koření (nebo pyramidku) a dochutíme.

  8. Omáčku podáváme s plněnými paprikami a rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!