Rajská omáčka s hovězím masem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

cca 500 g hovězího masa
2 cibule
1 větší mrkev
1 větší petržel
1/2 celeru
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
1 skořice v celku
2 rajské protlaky (180g)
olej (sádlo)
sůl
cukr
ocet
hladká mouka
máslo
houskový knedlík

Postup přípravy receptu

  1. Do papiňáku si dáme cibuli, mrkev, celer, petržel a asi lžíci cukru, vše nakrájené na jemno a osmažíme dozlatova

  2. Pak přidáme hovězí maso, pepř, skořici, bobkový list, nové koření, trochu soli, zalijeme vodou, aby maso bylo zakryté a přiklopíme. V papiňáku dusíme cca 40 minut.

  3. Mezitím si připravíme světlou jíšku z másla a hladké mouky (já dávám cca půlku másla). Poté si maso vyndáme stranou a vyndáme koření a skořici, zbytek si přeliji přes sítko.

  4. Zeleninu a cibulku si rozmixujeme (kdo chce může i v tom vývaru rozmixovat a nebo nechat kousky zeleniny bez rozmixování, kdo má rád). Když to máme rozmixované, zahustíme vývar jíškou a poté přidáme rajský protlak.

  5. Provaříme chvilinku a pak přidáme podle chutí ocet, cukr a sůl. My máme radši sladší, ale záleží, jak kdo má rád. Poté přidáme nakrájené hovězí maso. Podáváme buď s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!