Rajčatové tousty

Recepty, Ostatní

Suroviny

1/2 toustového chleba
cca 4 pevná vyzrálá rajčata
strouhaný sýr (mozzarella, Gouda)
olivový olej
bazalka
Bylinkové máslo:
250 g másla
2-4 stroužky česneku
bazalka, pažitka, libeček
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nakrájíme na plátky. Lehce je osolíme a potřeme je olivovým olejem, smíchaným s drobně nasekanou bazalkou.

  2. Krajíčky chleba lehce potřeme bylinkovým máslem a dáme do vyhřáté trouby lehounce zapéct. Pár minut, jen aby okoraly.

  3. Vytáhneme je z trouby, posypeme trochou sýru a obložíme rajčaty, cca 3 kolečka na krajíček. Opět posypeme trochou sýru a dáme dopéct na cca 10 minut.

  4. Bylinkové máslo připravuji předem a mám v lednici. Je výborné na ryby nebo grilované maso. Připravíme ho z kostky změklého másla, nasekaných bylinek (cca 2 hrsti), česneku a soli.

  5. Máslo utřeme, promícháme a dochutíme. Vytvarujeme váleček a zabalíme do potravinové folie. Uchováváme v lednici.

  6. Pokud nebudeme máslo dělat dopředu, tak na tousty stačí plná lžíce změklého másla, jeden utřený česnek, bylinky a sůl podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!