Rajčatové ragú s červenou čočkou a nudlemi

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 lžíce olivového oleje
3 řádně dozrálá rajčata
1 lžička pesta z medvědího česneku
bio sušený cibulový granulát
sůl, pepř
1 hrst červené čočky
2 hrsti dlouhých tekých nudlí
2 hrsti na drobno pokrájeného hlávkového zelí

Postup přípravy receptu

  1. V menším hrnci či rendlíku rozehřeje olivový olej, přidáme na kostičky pokrájená rajčata a necháme je pustit šťávu. Přidáme pesto z medvědího česneku, sušenou cibuli, sůl a pepř. Ztlumíme plamen, zakryjeme pokličkou a necháme chvíli podusit.

  2. Červenou čočku propláchneme na cedníku a přidáme k základu omáčky, podle potřeby podlijeme vodou. Zvolna vaříme 5 minut odkryté, poté přiklopíme pokličkou a necháme ještě 10 minut dojít a zhoustnut.

  3. V mezičase ve vedlejším hrnci uvaříme nudle, scedíme a přidáme ke směsi. Nakonec přidáme propláchnuté zelí a vše promícháme. Minutku provaříme, dochutíme dle své chuti a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!