Rajčatová polévka - zimní s jáhlami

Recepty, Polévky

Suroviny

konzerva loupaných rajčat (400 g)
1/2 cibule
malý stroužek česneku
2 lžíce jáhel
olivový olej
sůl
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci olivového oleje zpěníme cibuli nakrájenou na kostky. Přidáme propasírovaný česnek a půl lžičky cukru. Přilijeme konzervovaná rajčata, zalijeme cca 2 cm vody, přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 5 minut.

  2. V sítku několikrát propláchneme jáhly a vaříme doměkka. Po uvaření je zchladíme studenou vodou.

  3. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a podle potřeby dochutíme. Přidáme uvařené jáhly a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!