Rajčatová polévka s lilkem, ricottou a bazalkovým pestem

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 cibule
2 lžíce oleje
1/2 plechovky sterilovaných rajčat
1 vrchovatá lžíce rajského protlaku
1 lžička cukru
větší špetka sušené bazalky nebo pár lístků čerstvé
1 menší stroužek česneku
200 ml kuřecího vývaru
lilek – několik plátků silných 2 mm
1 lžíce ricotty
1 lžička bazalkového pesta
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpálíme olej. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Stroužek česneku rozdrtíme (nemusí být na jemno) a přidáme k cibuli, promícháme a přidáme protlak.

  2. Krátce restujeme a přidáme sterilovaná rajčata spolu s vývarem.

  3. Osolíme, přidáme bazalku, cukr a vaříme asi 5 minut. Poté polévku rozmixujeme.

  4. Plátky lilku osolíme a opečeme z obou stran na pánvi, aby změkl a dal se ohýbat. Smícháme ricottu s pestem a špetkou soli.

  5. Když lilek vychladne, potřeme ho sýrovou směsí a zavineme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!