Rajčata v pikantním nálevu

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

250-300 g cherry rajčat (podle velikosti)
1-2 chilli papričky (podle velikosti)
Na nálev do jedné 1/2litrové sklenice budeme potřebovat:
300 ml pomerančové šťávy
100 ml octa
5 cm dlouhou snítku rozmarýnu
3 cm dlouhé dřívko skořice
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnku dáme všechny suroviny na nálev a vaříme 5 minut. Poté necháme vychladit.

  2. Do sklenice nasypeme rajčata, abychom zjistili, jaké množství se tam vejde. Zbytek uložíme do lednice.

  3. Odměřená rajčata opláchneme, jehlou hodně propícháme a dáme do čisté sklenice.

  4. Zalijeme chladným nálevem ve kterém jsme ponechali všechno koření, sklenici uzavřeme šroubovacím uzávěrem a necháme macerovat 4-8 týdnů v lednici.

  5. Poté použijeme na obložení různých masových a sýrových mís, hodí se i na jednohubky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!