Ragú z červené čočky

Recepty, Luštěniny

Suroviny

180 g červené loupané čočky
1 cibule
2 mrkve
malý kousek celeru
1 – 2 stroužky česneku
400 g loupaných rajčat
2 bobkové listy
lžíce tymiánu
lžíce oregana
olivový olej
sůl
voda

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer a restujeme cca 10 min, poslední 2 minuty i s prolisovaným česnekem.

  2. Poté přidáme propláchnutou čočku, sterilovaná rajčata, koření, zalijeme vodou – na toto množství zhruba 350 ml – a osolíme. Přiklopíme a za občasného míchání necháme probublávat asi půl hodiny, až směs získá krásně hustou konzistenci.

  3. Sice neobvyklá, ale senzační kombinace tohoto ragú je s těstovinami. Vhodná je také rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!