Quiche lorraine trochu jinak

Recepty, Ostatní

Suroviny

Těsto:
200 g hladké mouky
100 g másla z chladničky
sůl
3 polévkové lžíce studené vody
Náplň:
100 g kuřecí Debrecínky
200 g Ovčího sýra (nebo jiného sýra)
3 vejce
200 ml smetany 12%
pepř
1 cibule

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku s máslem, solí a vodou spojíme do těsta. Dáme do formy o průměru 24 centimetrů.

  2. Pod těsto dáme pečicí papír, ale pouze jenom na dno, do krajů není potřeba. Dáme na 5 minut do ledničky.

  3. Mezitím smícháme vejce se smetanou a pepřem. Těsto vyndáme, naklademe na něj orestovanou šunku nakrájenou na kostičky, poklademe plátky ovčího sýra, zalijeme směsí se smetanou a vejci, navrh dáme cibuli pokrájenou na plátky.

  4. Předehřejeme troubu na 200 °C, pečeme při 200 °C 15 minut, potom snížíme teplotu v troubě na 180 °C a pečeme dalších 35 minut, dokud se na smetaně neudělá hnědá krustička.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!