Qasháky ala Babilon- kvašáky

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

okurky
česnek
křen
sůl
voda
(mrkev, kopr)

Postup přípravy receptu

  1. Okurky očistíme, sklenice řádně umyjeme a víčka taky (ne oční, ale na sklenice!!!). Okurky napícháme vidličkou (stačí 3x z jedné a 3x z druhé strany) a naklademe do sklenic. Přidáme do každé sklenice dvě kolečka křenu a dva stroužky česneku.

  2. Připravíme nálev - množství dle potřeby, poměr je 40 gramů soli na jeden litr vody. Pořádně rozmícháme a zahřejeme (ne do varu, stačí cca 70 stupňů Celsiových).

  3. Teplý nálev nalijeme do sklenic a pořádně uzavřeme. Chladnutím se víčka ještě přicucnou. Necháme v komoře či chladné spižírně odstát minimálně 3 týdny. Poté dle libosti žereme. Mělo by to vydržet dlouho...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!