Pupek na zelenině

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg očistěného hovězího pupku
200 g uzeného bůčku
1 malý rajčatový protlak
1 polévkové lžíce cukru
1/2 l červeného vína
2 cibule
2 stroužky česneku
200 g čerstvých žampionů
1/2 fenyklu
3 řapíky celeru
2 větší mrkve
2 bobkové listy
tymián
3 dcl silného hovězího vývaru
sůl
pepř
2 polévkové lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji vyškvaříme na kostičky nakrájený uzený bůček, pak přidáme na kostky nakrájené maso obalené v hladké mouce, osolíme, opepříme a necháme zprudka opékat. Poté maso vyjmeme a do základu přidáme orestovat cibuli, česnek a mrkev, po chvíli rajčatový protlak s cukrem.

  2. Podlijeme vývarem a vrátíme maso.

  3. Necháme asi 10 minut dusit, aby maso pustilo šťávu a přilijeme víno, necháme odpařit alkohol a přiklopíme.

  4. Dochutíme podle potřeby. Dusíme na mírném ohni ještě hodinu, aby bylo maso měkké. Ke konci přidáme pokrájený řapíkatý celer, žampiony a fenykl a dovaříme ještě 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!