Pupek na divoko

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

800-1000 g hovězí pupek (také lze použít kližku) měla jsem z domácího chovu
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
2 ks cibule
hrst sušených brusinek
olej nebo sádlo
kousek slaniny
2 bobkové listy
čerstvý tymián
šalvěj
sůl
čerstvě mletý pepř
divoké koření(vlastní nebo kupovaná směs)
vývar nebo voda
citronová šťáva nebo kyselejší marmeláda(rybízová)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájet na větší kousky (3-4 na porci), prudce opéci na sádle či oleji v kastrole vhodném do trouby, přitom okořenit pepřem a divokým kořením, osolit.

  2. Maso vyjmout, v kastrole rozškvařit slaninu na kostičky, přidat nakrájenou cibuli a zeleninu, bylinky, brusinky a smažit asi 10 minut.

  3. Potom vrátit maso, podlít a dusit v troubě pod poklicí asi 2 hodiny.

  4. Občas zkontrolovat, podlít. Dochutit (sůl, citronová šťáva nebo marmeláda). Podávat s bramborovou přílohou (my jsme měli šťouchané brambory s houbami). Omáčku jsem nemixovala, ani ničím nezahušťovala, snažím se tomu vyhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!