Punčák

Recepty, Moučníky

Suroviny

Upéct plát ze:
3 vajec
12 dkg krupice cukr
17 dkg polohrubé mouky
voda (horké, kolik vajec tolik lžic vody)
Potom to samé, ale ve formě 16,5 x 21,5 cm
Cukrový rozvar z:
250 ml vody
350 dkg cukru
barvivo
rum
(vařit aspoň 5 minut, aby byl hustější, pak rozdělit a obarvit jedno na červeno a druhé na žluto a přidat rum)

Postup přípravy receptu

  1. Obdélník a plát: 3 bílky vyšlehat a pak přidávat 12 dkg krupice cukr, potom postupně 3 žloutky, pak ručně vmíchat 17 dkg polohubé mouky a 3 lžíce horké vody.

  2. Plát rozkrojíme na poloviny a namažeme marmeládou a jednu část dáme do obdelníkové formy(ráfek).

  3. Obdélník nakrájíme na menší kousky, které máčíme v rozvaru a střídavě dáváme do formy jednu žlutou a pak červenou, když to máme, dáme druhou polovinu plátu potřeného marmeládou jako vrch, zatížíme a necháme do druhého dne.

  4. Pak potřeme marmeládou a nahoru dáme rumovou polevu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!