Punčák
Recepty, MoučníkySuroviny
- Upéct plát ze:
- 3 vajec
- 12 dkg krupice cukr
- 17 dkg polohrubé mouky
- voda (horké, kolik vajec tolik lžic vody)
- Potom to samé, ale ve formě 16,5 x 21,5 cm
- Cukrový rozvar z:
- 250 ml vody
- 350 dkg cukru
- barvivo
- rum
- (vařit aspoň 5 minut, aby byl hustější, pak rozdělit a obarvit jedno na červeno a druhé na žluto a přidat rum)
Postup Punčák
Postup přípravy receptu
-
Obdélník a plát: 3 bílky vyšlehat a pak přidávat 12 dkg krupice cukr, potom postupně 3 žloutky, pak ručně vmíchat 17 dkg polohubé mouky a 3 lžíce horké vody.
Plát rozkrojíme na poloviny a namažeme marmeládou a jednu část dáme do obdelníkové formy(ráfek).
Obdélník nakrájíme na menší kousky, které máčíme v rozvaru a střídavě dáváme do formy jednu žlutou a pak červenou, když to máme, dáme druhou polovinu plátu potřeného marmeládou jako vrch, zatížíme a necháme do druhého dne.
Pak potřeme marmeládou a nahoru dáme rumovou polevu.