Pudinkový dezert s jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

0,5 l mléka
1 vanilkový pudink
1 čokoládový pudink
2 jablka
špetka skořice
pískový cukr
hrnek vody
lžička marmelády nebo kolečka banánu (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Jablíčka zbavíme jadérek, nakrájíme je i se slupkou na kostičky. Dáme je do kastrolku, zalijeme vodou, přidáme skořici, 3 lžičky cukru a dáme dusit (pod pokličkou).

  2. Nachystáme si dvě porcelánové nebo skleněné misky (cca 300-400 ml) a lehce vymažeme máslem (tenkou vrstvičku).

  3. Až máme jablka poloměkké ztlumíme oheň na minimum. Do 1/4 hrnečku nalijeme vodu a rozkvedláme v ní vanilkový pudink.

  4. Do druhého kastrolku dáme vařit čokoládový puding (klasicky s mlékem). Mezitím co vaříme čokoládový puding, vlijeme vanilkový (co jsme si namíchali s vodu) k jablkům a minutku povaříme.

  5. 1/2 uvařeného čokoládového pudingu rozdělíme do misek, na něj dáme do každé misky polovinu jablečné směsi a završíme druhou polovinou čokoládového pudingu. Poklademe piškoty (rovnou ploškou nahoru) a dáme vychladit.

  6. Před podáváním opatrně vyklopíme na talíř a můžeme ozdobit lžičkou tekuté marmelády nebo lepší variantou: kolečka banánu a troškou šlehačky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!