Pudingový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 jahodové pudinky
kysaná smetana 3 kusy po 200g nebo 2 kusy po 400g
vanilkový cukr
25 dkg práškového cukru
5 žloutků
1 dcl oleje
1 dcl vody
25 dkg polohrubé mouky
prášek do pečiva
trochu kakaa
5 bílků na sníh

Postup přípravy receptu

  1. Klasicky si urobim piskotove cesto, zatial bez kakaa.

  2. Dve tretiny cesta vylejem na vymasteny a vysypany plech a rozotriem po celom dne.

  3. Do ostatneho cesta si vmiesam kakao a dam cik cak na biele cesto.

  4. Uvarim si puding z 2 jahodovych pudingov. Cukor podla chuti a za horuca ho vylejem tiez na cik cak na surove cesto a dam piect.

  5. Vymiesam si kyslu pochutkovu smotanu s vanilkovym cukrom. Davam 3x200 gramov, alebo este radsej 2x400 gramov.

  6. Ked vytiahnem kolac z rury, tak hned za horuca natriem smotanu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!