Pstruzi, plněné bylinkami a zeleninou

Recepty, Ryby

Suroviny

2-4 pstruzi (podle počtu strávníků)
2 cibule
4 lžíce petrželky
4 lžíce libečku nebo bazalky
sůl
pepř
citrón
2 PL bylinkového másla
50 g uzené šunky nebo tence pokrájené Vahalové slaniny
4-6 PL mix kořenové zeleniny pod svíčkovou

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchané, kuchyňsky upravené pstruhy, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a pokapame citronem, nebo limetkou, opepříme, osolíme a zevniř potřeme zeleninovým základem.

  2. Na zeleninu vložíme jeden plátek uzené šunky, kousky cibule a vše nakonec posypeme nadrcenými bylinkami. Okolo každého pstruha omotáme plátek šunky, ale neni nutné. Bříško rybky spíchneme špeljí, aby nám vše dobré zůstalo uvnitř pstruha a aby nám nic nevytékalo.

  3. Pstruhy ještě pokapeme rozpustěným bylinkovým máslem a dáme grilovat z obou stran. Podáváme s opečeným americkým bramborem, barevnou zeleninou a citrónem, nebo jen se zeleninou, jak kdo chce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!