Pstruh s hash brown

Recepty, Ryby

Suroviny

2 filety ze pstruha
4 uvařené brambory
přepuštěné máslo
řepkový olej
sůl
citronový pepř

Postup přípravy receptu

  1. Filety ze pstruha i s kůží omyjeme, osušíme a na straně kůže jednou, nejlépe dvakrát opatrně prořízneme (nebude se nám kroutit). Filety osolíme, opepříme a necháme malou chvilku odležet.

  2. Uvařené studené brambory nastrouháme na hrubém struhadle a v misce smícháme se solí a pepřem. Ideálně do lívanečníku s olejem si vkládáme bramborovou směs a opékáme do zlaté barvy. Filety ze pstruha zprudka opečeme na pánvi s rozehřátým přepuštěným máslem do zlaté barvy z obou stran – vždy opékáme nejdříve tu stranu, která bude viditelná při servírování.

  3. Jakmile je ryba opečena tak ji podáváme na bramborových placičkách (hash brown).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!