Pstruh po mlynářsku

Recepty, Ryby

Suroviny

4 pstruzi
2 citrony
sůl
2 lžíce hladké mouky
50 g přepuštěného másla
100 g másla
1 svazek petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy uvnitř a z venku omyjeme pod tekoucí vodou.

  2. Dobře osušíme papírovou utěrkou.

  3. Vymačkáme šťávu z citronu.

  4. Pstruhy pokapeme citronem uvnitř i z venku, potom osolíme.

  5. Na talíř nasypeme mouku a pstruhy v ní obalíme.

  6. Na velké pánvi rozhřejeme přepuštěné máslo a ryby na něm z každé strany asi 5 minut opékáme.

  7. Tuk slijeme a na pánev přidáme 1 lžíci másla.

  8. Pstruhy na ně položíme, obrátíme a poté přendáme na předehřátou mísu.

  9. Petrželku omyjeme, osušíme a jemně nasekáme.

  10. Citron omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.

  11. Zbylé máslo rozehřejeme v hrnci, až se zpění tak přidáme petrželku.

  12. Máslo s petrželkou nalijeme na pstruha a poklademe plátky citronu. Jako příloha se hodí například nové brambory a okurkový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!