Pstruh po kanadsku

Recepty, Ryby

Suroviny

4 kuchyňsky upravení pstruzi
4 lžičky brusinek
3 stroužky česneku
citronová šťáva z jednoho citrónu
4 lžíce sójové omáčky
4 lžíce másla
čerstvě mletý barevný pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Ryby omyjeme, osušíme a posolíme na povrchu i uvnitř. Česnek utřeme se špetkou soli a promícháme s brusinkami. Vzniklou směsí potřeme vnitřek i kůži ryby, do břišní dutiny vložíme plátek másla, přendáme do olejem vymazaného pekáčku a dáme na pět minut do maximálně rozpálené trouby. Pokud budeme chtít péct brambory společně s rybou, nakrájíme je a přidáme hned na začátku.

  2. V kastrolku rozehřejeme máslo. V misce po česneku a brusinkách smícháme citrónovou šťávu se sójovou omáčkou. Po pěti minutách prudkého zapečení pekáček vyndáme, ryby přelijeme šťávou se sójovou omáčkou a zacákáme máslem. Vrátíme do trouby, kterou stáhneme na 200°C a po deseti minutách přiléváme po částech máslo až do jeho spotřebování. Pečeme, dokud není vše měkké a zlatavé. Servírujeme s brambory a kolečkem citrónu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!