Pstruh plněný houbami

Recepty, Ryby

Suroviny

4 pstruzi, 4 plátky anglické slaniny, houby, 1 cibule, máslo, olej, sůl, pepř, sladká mletá paprika, drcený kmín, libeček, kadeřavá petrželka.

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy necháme rozmrazit, důkladně omyjeme, osušíme a nasolíme.

  2. Nakrájíme na plátky cibuli, česnek a houby. Pokud nemáme čerstvé houby, můžeme použít např. houby naložené v soli.

  3. Cibuli s česnekem osmažíme na másle, přidáme houby, orestujeme a na závěr přidáme nasekanou petrželku a libeček. Směs okořeníme drceným kmínem, mletým pepřem, špetkou papriky a solí. (Pokud použijeme houby nakládané v soli, tak směs už nesolíme). Směs dobře promícháme a necháme vychladnout.

  4. Připraveným pstruhům vyplníme břišní dutinu plátkem anglické slaniny a vychladlou houbovou směsí. Aby se nám pstruzi na pánvi nelepili, těsně před pečením je obalíme v hladké mouce.

  5. Ihned dáme na pánev a pečeme z obou stran, až je kůžička krásně křupavá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!