Pstruh na zelenině, v troubě

Recepty, Ryby

Suroviny

pstruh (pstruzi)
cibule
rajče
čerstvá paprika
lilek
cuketa
zelenina
česnek
citrón
brambory
sůl
kmín
olivový olej (může a nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Ryby omyjeme, kůži trochu nařízneme na několika místech, posolíme a do těla ryby vložíme citron a rozmačnaný česnek. Já osobně uřezávám hlavy a ocasy, ale není to rozhodně nutné.

  2. Na plech nasypene zeleninu (včetně brambor) dle chuti a nápadu, je možno použít jakoukoliv.

  3. Posypeme kmínem - můžeme jak rybu tak zeleninu. Zeleninu je možné pokapat olivovým olejem, ale není to nutné.

  4. Na rybu položíme několik plátků másla.

  5. Podlijeme troškou vody (cca 1/2 hrnečku).

  6. Vložíme do trouby na 220 stupňů, přibližně na 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!