Pstruh na zelenině

Recepty, Ryby

Suroviny

2 pstruzi
šťáva z citronu
sůl
pepř
4 lžíce mouky
3 lžíce másla
konzerva sterilované zeleniny (hrášek s kukuřicí a mrkví)
125 ml bílého vína
1 lžíce sekané petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvého pstruha omyjeme a osušíme. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepři­me. Obalíme v mouce.

  2. Na 2 lžících másla opéká­me po každé straně 5 min dozlatova.

  3. Šalotku oloupeme, jemně posekáme a zesklo­vatíme na 1 lžíci rozehřátého másla. Přidáme zeleninu.

  4. Zalijeme bílým vínem a dusí­me asi 5 min. na mírném ohni. Nakonec osolíme a opepříme.

  5. Ochutíme citronovou šťávou. Jako příloha mohou být americké brambory nebo přeliv tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!