Pstruh na uzené paprice

Recepty, Ryby

Suroviny

2 očištěné pstruhy
1 lžička uzené papriky
1/2 lžičky drceného rozmarýnu
1/2 lžičky drceného tymiánu
1/4 lžičky koriandru
1/4 lžičky kardamomu
citronová šťáva
tuk na pečení
salát
rajčata i jiná zelenina dle volby na oblohu

Postup přípravy receptu

  1. Koření smícháme dohromady. Citronovou šťávou pokapeme pstruhy vně i zevnitř. Pak vetřeme z obou stran koření a necháme ryby odležet aspoň 60 minut.

  2. Vyhřejeme troubu na 200°C a na rozpáleném tuku upečeme cca 15 minut. Na talíři obložíme zvolenou oblohou.

  3. Jako příloha – pečené brambory, zelenina atd. (já pro zbytek rodiny během pečení pstroužků vložila 4 nakrájené brambory na plátky, posypala uzenou paprikou, kmínem a upekla ve výpečku cca 10 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!