Pstruh duhový s teplým fenyklovým salátem

Recepty, Ryby

Suroviny

250 g filetů ze pstruha duhového (lze použít i tresku, lososa...)
sůl
pepř mletý
zázvor mletý nebo šťáva z čerstvě nastrouhaného zázvoru
máslo s troškou oleje
cca 120 g čerstvého fenyklu
půl lžičky jemně nasekaného zázvoru
sojová nebo rybí omáčka, případně sůl a pepř
2 lžíce bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Na kousku rozpuštěného másla s kapkou oleje osmažíme očištěné rybí filety, které jsme ochutili solí, pepřem a mletým zázvorem nebo šťávou z čerstvě nastrouhaného zázvoru. Já použil pstruha duhového s kůží, kdy stranu s kůží jsem smažil jako první.

  2. Smažené filety odložíme na nahřátý talíř a do máslového výpeku nasypeme na nudličky pokrájený fenykl s jemně nasekaným zázvorem a smažíme dosklovata, na skus. Poté přidáme 2 lžíce bílého vína, maličko sojové nebo rybí omáčky, promícháme, případně opepříme či dosolíme a můžeme podávat.

  3. Filety podáváme s bramborovou přílohou a teplým fenyklovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!