Pruhovaný dort z bílé a tmavé čokolády

Recepty, Moučníky

Suroviny

180 g polohrubé mouky
70 g cukr moučka
130 ml mléka
1 vejce
50 g rozpuštěného másla
1 lžíce oleje
lžička rumu
1 lžíce kakaa
1 lžíce instantní kávy - nemusí být
1/2 prášku do pečiva
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
krém:
240 ml vody
100 g cukr
vanilkový cukr
400 g sušeného mléka
250 g másla
1 bílá čokoláda
1 hořká kvalitní čokoláda
250 ml šlehačky (nebo rostlinná šlehačka)
1 ztužovač

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto zamícháme metličkou a dáme péct do vymazané a vysypané kulaté formy. Pečeme asi 15-20 minut.

  2. Na krém do teplé vody dáme rozpustit cukr. Do zchladlé vody zamícháme sušené mléko a po kouscích máslo. Vyšleháme do krému.

  3. Rozdělíme na dvě části a do každé přimícháme jinou čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni. Opět vyšleháme a dáme vychladit.

  4. Na korpus mažeme bílý krém, necháme chvíli ztuhnout a na to tmavý krém. Nahoru ušleháme šlehačku a ozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!