Pruhovaná roláda s broskvemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
120 g krupicového cukru
80 g hladké mouky
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
Náplň:
250 g másla
150 g moučkového cukru
105 g měkkého tvarohu
3 broskve

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků připravíme pevný sníh. Postupně do něj zašleháme žloutky, cukr a nakonec vmícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva.

  2. Těsto rozdělíme na poloviny a do jedné z nich vmícháme kakao.

  3. Oběma druhy těsta naplníme cukrářské sáčky s hladkou trubičkou. Na plech vyložený pečicím papírem stříkáme diagonálně, těsně vedle sebe vždy proužek světlého těsta a proužek tmavého.

  4. Pečeme při 180 stupních celsia přibližně 15 minut.

  5. Upečený korpus lehce poprášíme hladkou moukou a otočíme na utěrku.Necháme ho vychladnot a potom opatrně odthneme pečící papír.

  6. Máslo nakrájíme na kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Přidáme cukr a máslo utřeme do pěny. Postupně vmícháme tvaroh a nakonec na kousky nakrájené broskve.

  7. Vychladlý korpus potřeme krémem a pomocí utěrky stočíme do rolády.

  8. Necháme ji v chladničce ztuhout a nakrajíme na jednotlivé kousky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!