Pruhovaná roláda s broskvemi
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 vajec
- 120 g krupicového cukru
- 80 g hladké mouky
- 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- Náplň:
- 250 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 105 g měkkého tvarohu
- 3 broskve
Postup Pruhovaná roláda s broskvemi
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků připravíme pevný sníh. Postupně do něj zašleháme žloutky, cukr a nakonec vmícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva.
Těsto rozdělíme na poloviny a do jedné z nich vmícháme kakao.
Oběma druhy těsta naplníme cukrářské sáčky s hladkou trubičkou. Na plech vyložený pečicím papírem stříkáme diagonálně, těsně vedle sebe vždy proužek světlého těsta a proužek tmavého.
Pečeme při 180 stupních celsia přibližně 15 minut.
Upečený korpus lehce poprášíme hladkou moukou a otočíme na utěrku.Necháme ho vychladnot a potom opatrně odthneme pečící papír.
Máslo nakrájíme na kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Přidáme cukr a máslo utřeme do pěny. Postupně vmícháme tvaroh a nakonec na kousky nakrájené broskve.
Vychladlý korpus potřeme krémem a pomocí utěrky stočíme do rolády.
Necháme ji v chladničce ztuhout a nakrajíme na jednotlivé kousky.