Pruhovaná pečeně v alobalu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg krkovice bez kosti vcelku
2 kuřecí prsa
15 dkg uzené slaniny
6 stroužků česneku (použila jsem sušené plátky)
sůl
pepř
kmín
1 cibule
olej (použila jsem palmový tuk)

Postup přípravy receptu

  1. Každé kuřecí prso rozkrojíme na 3 plátky. Plát krkovice rozdělíme na 2 části, každou nakrojíme na 4 stejně široké plátky - zářezy nedokrojíme. Maso otevřeme, osolíme a opepříme,vložíme plátky uzené slaniny a plátek kuřecího masa, poklademe plátky česneku.

  2. Všechna patra masa pevně stlačíme dohromady, osolíme, opepříme a okmínujeme a zabalíme do alobalu. Na spodek alobalu dáme trochu tuku, kousek dáme i nahoru na maso.

  3. Stejně připravíme i druhý kus krkovice a oba zabalené kusy dáme péct na 60 minut do trouby na 230°C. Po upečení opatrně rozbalíme balíčky, vypečenou šťávu slijeme stranou a maso dáme zpět do trouby zezlátnout na 10 minut.

  4. Na pánvičce osmažíme do zlata nadrobno nakrájenou cibuli, jakmile je opravdu zlatavá, zalijeme výpekem z pečeně a provaříme. Hotovou pečeni krájíme přes vrstvy, je hezky pruhovaná a šťavnatá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!