Prsa sv. Agáty

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
300 g mouky typu 00
150 g cukru
150 g vepřového sádla (másla)
1 vejce
Nádivka:
400 g ricotty
100 g cukru
75 g kandovaného ovoce
75 g sekané čokolády
strouhaná citronová kůra
Poleva:
200 g moučkového cukru
1 PL citronové šťávy
1 bílek
Na ozdobu:
8 kandovaných třešní

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme těsto na vále.

  2. nádivku spojíme v míse.

  3. polevu umícháme v misce.

  4. Těstem vyložené formičky plníme náplní a zavíčkujeme kouskem těsta.

  5. Formičky pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi 35 minut.

  6. Korpusy po vychladnutí ledujeme polevou a dozdobíme kandovanými třešněmi. Poznámka: Kousky těsta lze do formiček natlačit prsty, ale vzhlednější je vyválet plát (max. 5mm silný), vypíchat kolečka a těmi formičky (půlkulový tvar, průměr 8cm) vyložit a dalším kolečkem náplň zavíčkovat. Formy lze péci i vzhůru dnem. Ricottu můžeme nahradit tvarohem;ať to či ono, doporučuji propasírovat sítem. Umíchaná poleva se nanáší opakovaně, aby vytvořila hladký, bílý povrch. Pokud polevu ušleháte, tak je nutné ji následně naředit vodou, aby ji bylo lze nanášet např. štětcem (lze toho dosáhnout na jeden nátěr) a na produktu byla poleva hladká. I tak vám z uvedeného množství surovin zbude víc než polovina (lze napéci pusinky) Nemáte-li formičky, lze náplň zabalit do těsta (podobně jako se dělají plněné knedlíky) – toto nemám odzkoušeno. Receptů je na netu celá řada… Ze zde uvedeného množství na 8ks lze vytvořit až 12ks


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!