Provensálský tuňák

Recepty, Ryby

Suroviny

300 g přepůlených cherry rajčat
1 lžíce extra panenského olivového oleje
3 stroužky česneku
2 lžičky tymiánu
1 hrst čerstvé bazalky
1/2 šálku černých oliv, nakrájených na plátky
4 ks (každý 125 g) steaků z tuňáka
sůl
bílý pepř
pečivo k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata osolte, opepřete a nechte v sítu okapat. V hlubší pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, vložte do něj rajčata, přidejte česnek, většinu tymiánu a bazalky, snižte teplotu a vše 7 až 10 minut restujte. Občas promíchejte, rajčata ani bylinky nesmějí ztmavnout. Odstavte a vmíchejte olivy.

  2. Na vysokou teplotu rozehřejte grilovací pánev, potřete ji olejem a steaky z tuňáka z každé strany asi minutu opékejte.

  3. Na talíře rozdělte rajčatovou směs a přidejte k ní na plátky pokrájený steak. Podávejte ozdobené bylinkou a s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!