Provensálský chléb s česnekem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

350 g hladké mouky
150 g pšeničné chlebové mouky
300-350 ml vody
20 g kvasnic
1 pl cukru
2 kl soli
2 pl provensálského koření
4-5 stroužků česneku nakrájené na plátky
100 ml olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme mouky uděláme důlek do něj dáme kvasnice. Posypeme cukrem a zalijeme dvěma lžícemi teplé vody a necháme vzejít kvásek.

  2. Pak přidáme olej, koření, sůl a česnek.

  3. Vypracujeme hladké těsto, zaprášíme moukou a necháme na teplém místě vykynout.

  4. Vykynuté těsto prohněteme rozdělíme na půl a vytvoříme dva bochníčky.

  5. Ještě necháme vykynout, potřeme olivovým olejem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200°C asi 25minut.

  6. Po upečení necháme na mřížce vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!