Provensálský chléb

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1 kg hladká mouka
400 ml vlažné vody + možná víc, záleží na mouce
1 lžička sušeného droždí
1 lžička cukru
1 lžíce sůl
1 lžíce provensálského koření
1 lžíce kmín
1 lžíce ocet

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku dáme do mísy a uděláme důlek. Droždí rozmícháme ve vodě a vlijeme do důlku.

  2. Přidáme všechny další ingredience, řádně zpracujeme a necháme cca 1 hodinu kynout. Poté rozdělíme na polovinu a uděláme bochánky (já mám formu) a ještě cca 15 minut necháme opět na moukou vysypaném plechu vykynout.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 45 minut. Po upečení potřít slanou vodou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!