Přírodní vepřový řízek s raným smetanovým zelím

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 plátky vepřové krkovice nebo kýty
2 stroužky utřeného česneku
mletá červená paprika
sůl
pepř
olej
Zelí:
střední hlávka raného zelí
200 g zakysané smetany
větší cibule
2 utřené stroužky česneku
kousek sádla
sůl
mletý kmín
pepř
špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso lehce naklepeme. Potřeme česnekem, osolíme,opepříme a zakápneme olejem. Necháme v pokojové teplotě asi hodinku až dvě odpočinout.

  2. Připravíme pánev, nejlépe silnostěnnou a rozehřejeme olej. Maso zprudka opečeme z každé strany cca 3-4 minuty, podle síly masa.

  3. Zelí očistíme a nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpustíme kousek sádla a zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme zelí, sůl, kmín a restujeme.

  4. Zelí po chvíli pustí trochu vody, není třeba podlévat. Po chvíli přimícháme smetanu a společně podusíme tak, aby zelí zůstalo křupavé.

  5. Dochutíme podle svých chutí a podáváme s vařenými bramborami a přírodním řízkem. Na talíři pokapeme výpekem z masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!