Přírodní vepřová kýta
Recepty, MinutkySuroviny
- vepřová kýta
- sůl - nejlépe praganda, kdo nepoužívá možno i sůl obyčejná
- pepř mletý (z mlýnku)
- cibule
- olej
- sýr eidam
Postup Přírodní vepřová kýta
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, naklepeme, z obou stran osolíme pragandou, opepříme.
Připravíme si misku, hrnec, kdo jak je zvyklý a na dno dáme trochu oleje a střídavě vrstvíme maso - na plátky nakrájenou cibuli - zakápneme olejem - maso atd. až zpracujeme všechny suroviny.
Misku či hrnec uzavřeme, dáme do lednice uležet minimálně na dva dny, naložené vydrží i déle. Je dobré maso během odpočívání v lednici přeskládat.
Samotná příprava před podáváním je skutečně minutková. Na rozpáleném oleji orestujeme plátky masa spolu s cibulí po obou stranách.
Pod pokličku ještě přidám na 1-2 min. na maso plátky sýra eidam.
Podáváme s hranolky, s bramborem vařeným či opečeným nebo jen tak s chlebem. Maso je velmi rychle hotové, právě díky patřičnému odležení.