Přírodní řízky z obří pýchavky

Recepty, Houby

Suroviny

1 obří pýchavka (nebo část)
máslo, olej olivový na smažení
Marináda:
olivový olej
sůl
pepř
sójová omáčka podle porcí (na 2 půlky plátu 1 lžíce sójovky = 1 porce)
trošku hořčice podle chuti (cca necelé půl lžičky na 1 porci)
Heinz kečup podle chuti (1 rovná lžíce na 1 porci)
1 lžíce grilovacího koření nebo steakové koření na více porcí

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience na marinádu smícháme v misce, můžeme olíznout metličku a eventuálně doochutit podle svého.

  2. Pýchavku nakrájíme na 2 cm široké pláty. Každý plát překrojíme na půl, sloupneme kůži. Každou porci natřeme marinádou z jedné strany a dáme na pánev s rozehřátým olejem nenatřenou stranou.

  3. Smažíme pomalu, po otočení přidáme kousek másla. Více porcí snese i druhou pánev, aby těšící se strávníci dlouho nečekali. Jako přílohu je možné použít vařené brambory s máslem. Já dělala čerstvě vykopané, předvařené brambory neloupané, na plechu posolené, pocákané olejem a posypané bylinkami ze zahrádky, v troubě na180°C-200°C pečené minimálně 30 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!