Přírodní drůbeží

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1/2 kg drůbežího masa (bez kostí)
cibule
1-2 rajčata
hrst sušených, 1-2 hodiny namočených hřibů (můžou být i čerstvé žampiony)
drůbeží vývar
1 polévková lžíce hladké mouky na zahuštění
troška libečku nebo něčeho zeleného pro chuť a potěšení oka
sůl
tuk

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku osmahneme do sklovata cibulku, přidáme naklepané maso (není-li drůbeží, může být i vepřové), osmahnene z obou stran, přidáme nakrájené hříbky a rajčata sloupnuté ze slupky (rajče nažíznout do kříže, spařit horkou vodou a sloupnout), podlijeme trochou vývaru (v papiňáku 3 deci) a dusíme do změknutí.

  2. Pak přidáme ještě vývar, ve 2 deci vody rozmícháme 1 pl mouky, vlijeme k masu a ještě chvilku provaříme. Přidáme zelené, stáhneme z ohně a podáváme nejlépe s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!