Příloha k vepřové pečínce - šalvějová jablka na cibulce

Recepty, Přílohy

Suroviny

2 jablka
2 cibule
1 lžíce citrónové šťávy
2-3 lžíce másla
1 lžíce nasekané šalvěje (i sušené)
hrubě mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Jablka rozkrojíme a odstraníme jádřince. I se slupkou je nakrájíme na plátky. Cibuli také nakrájíme na plátky a dozlatova ji opečeme na másle. Přidáme jablka, citrónovou šťávu a šalvěj a asi minutu přikryté podusíme.

  2. Poté odstraníme pokličku a vše opékáme dohněda, zlehka zkaramelizujeme. Dobře osolíme a opepříme a podáváme jako přílohu k vepřovému masu. Můžeme posypat čerstvě nastrouhaným křenem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!