Přibíraná zelňačka

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g kysaného zelí
1 cibule
1 mrkev
2-3 lžíce jemných ovesných vloček
50 g slaniny
2 lžíce zakysané smetany
drcený kmín
sůl
2 kuličky nového koření
kousek sádla
----
500 g brambor
50 g slaniny
1 cibule
sádlo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory umyjeme a ve slupce uvaříme do měkka. Mezitím nastrouháme mrkev najemno, cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno.

  2. Rozpustíme kousek sádla a slaninu s cibulí orestujeme. Přidáme mrkev a po orestování přilijeme zelí i s nálevem. Vaříme s kořením do poloměkka a vsypeme vločky.

  3. Dovaříme zelí do měkka. Nakonec do smetany vmícháme trochu polévky a celé to přidáme do polévky. Polévku už jen krátce povaříme a dochutíme.

  4. Cibuli a slaninu na kousku sádla opečeme dozlatova. Ještě teplé brambory oloupeme a přidáme ke slanině. Rozšťoucháme je na hrubší kousky a dosolíme.

  5. Polévku podáváme v talíři a brambory dáme zvlášť do misky. Každý si do polévky přibírá volitelné množství brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!