Převrácený cheesecake

Recepty, Moučníky

Suroviny

Drobenka:
30 g (2 lžíce) změklého másla
50 g (1/2 hrnku) drobků z máslových sušenek
Borůvky:
200-250 g (1 vanička) borůvek
2 zarovnané lžíce moučkového cukru
Tvaroh:
200 g (1 hrnek) plnotučného tvarohu
najemno nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
2 zarovnané lžíce moučkového cukru
3-4 lžíce mléka
máta na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejte na 180°C. Do rozdrcených sušenek vmíchejte máslo a směs nasypte na plech, vyložený pečícím papírem. Pečte 5 až 10 minut nebo dokud sušenky nezezlátnou.

  2. Nechte si stranou několik borůvek na ozdobu. Polovinu zbylých borůvek rozmačkejte s moučkovým cukrem a vmíchejte do druhé poloviny. Směs rozdělte do servírovacích sklenek.

  3. Všechny další přísady vyšlehejte a přilévejte mléko tak, abyste dosáhli požadované konzistence. Lžící směs rozdělte do sklenek na borůvkovou vrstvu, posypte křupavou drobenkou a ozdobte celými borůvkami a lístky máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!