Překvapivě šťavnaté karbanátky s Hermelínem a paprikou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa mix
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 Hermelín
- 1/2 červeného paprikového lusku
- 100 ml mléka (nebo vody)
- 1 vejce
- pepř
- majoránka (mateřídouška)
- petrželka
- sůl
- strouhanka
Postup Překvapivě šťavnaté karbanátky s Hermelínem a paprikou
Postup přípravy receptu
-
Maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, dáme mléko, promícháme a necháme 20 minut odpočinout.
Pak přidáme mateřídoušku, nadrobno nakrájenou cibuli, propasírovaný česnek, nadrobno nakrájenou papriku, Hermelín nakrájený na kostičky, vejce, petrželku a důkladně promícháme. Pokud by se zdálo, že je masa řidší, můžeme přidat strouhanku.
Pak utvoříme koule, které dáváme do strouhanky a tam je dlaní rozmáčkneme do tvaru karbanátku, obalíme i z druhé strany, smažíme na menším množství oleje, nejprve přikryté, pomalu tak na 150°C, aby se pěkně propekly a sýr se rozpustil.
Potom opečeme ještě chvíli z obou stran nepřikryté a na větší stupeň.