Překládané sladké mušle

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 g měkkého tvarohu
100 g másla
250 g hladké mouky
1 sáček prášku do pečiva
Na dohotovení:
krupicový cukr
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh utřeme se změklým máslem, vyklopíme na vál kde již máme mouku promíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto. Uložíme do lednice asi na 30 minut, než těsto ztuhne.

  2. Pak na pomoučeném válu vyválíme placku asi tak 3-4 mm silnou a vykrajujeme kolečka o průměru 6-8 cm.

  3. Na malý talířek si nasypeme krupicový cukr a kolečka v něm z obou stran obalíme a lehce přitiskneme. Přeložíme na polovinu a pak na čtvrtinu a znovu obalíme v krupicovém cukru. Přeložíme na plech a mírně zmáčkneme u špičky, aby se neotevíraly.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 190-200°C asi 15 minut do zrůžovění.

  5. Ještě horké obalíme v moučkovém cukru, nebo alespoň pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!