Pražský flamendr (guláš)

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové plece
2 cibule
lžíce mleté sladké papriky
70 g rajského protlaku
majoránka
2 stroužky česneku
1 velký brambor
trochu oleje
voda
kostka masoxu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu opečeme dozlatova nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a vše orestujeme. Přidáme protlak, papriku, promícháme, podlijeme vodou, přidáme masox a pod pokličkou dusíme, dokud není maso měkké.

  2. Brambor oloupeme, nastrouháme na jemno, vmícháme do guláše a pomalu vaříme, až zhoustne. Hotovou směs dochutíme česnekem utřeným se solí, majoránku a podáváme s knedlíky, noky nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!