Pražma

Recepty, Ryby

Suroviny

1 pražma
sůl
pepř
olivový olej
hladká mouka
přepuštěné máslo
jarní cibulka
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvou pražmu dobře omyjeme a důkladně, je-li to potřeba, vyčistíme břišní dutinu. Rybu následně osušíme. Z obou stran rybu na boku 3x až 4x šikmo nařízneme, dokud nám nůž nenarazí na žeberní kost. Poté rybu z obou stran pokapeme pár kapkami olivového oleje, který pečlivě vetřeme i do zářezů. Následně rybu vydatně osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet.

  2. Rozpálíme pánev, do které dáme lžicí přepuštěného másla. Jakmile je rozpálená, tak velmi rychle přes sítko poprášíme rybu z obou stran velmi lehce hladkou moukou a vložíme rozpáleného oleje. Opékáme zprudka postupně z obou stran do zlaté barvy. Opečenou rybu, které je velmi pevné konzistence při servírování zdobíme jemně sekanou jarní cibulkou a petrželovou natí.

  3. Vhodnou přílohou je buď nic, tedy ryba jen tak jako chuťovka, opečená bylinková bageta nebo chléb focaccia.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!