Prazdroj guláš a stlačovaný knedlík

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

Guláš:
500 g hovězí kližky
sádlo
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
3 cibule
2 lžičky hl. mouky
2 lžíce kečupu
sůl
česnek
gulášová šťáva l ks (kostka).
knedlíky:
kolik syrových brambor
tolik den starých rohlíků
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kližku odblaníme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky.

  2. Na tuku rychle opečeme, vyjmeme.

  3. Cibuli pokrájíme nadrobno a na tuku zpěníme dorůžova. S

  4. ejmeme z ohně, přidáme mletou papriku, zalijeme teplou vodou nebo vývarem, vložíme maso, osolíme, trochu pepře a dusíme na mírném ohni dokud maso nezměkne.

  5. Poté zaprášíme moukou, zasmahneme, přilijeme horkou vodu a pokrájenou kostku gulášové šťávy, vše povaříme a přidáme prolisovaný česnek a kečup nebo protlak.

  6. Knedlíky: rohlíky nakrájíme na kostky, brambory nastrouháme na větších okách, osolíme a důkladně propracujeme, až se brambory a rohlíky spojí v těsto. Podle potřeby můžeme přidat trochu hrubé mouky, aby těsto bylo hustší.

  7. Necháme 3/4 hod. proležet a poté tvarujeme kulaté knedlíky velikosti tenisáku,které řádně stlačíme v dlaních a zavařujeme do osolené vroucí vody.

  8. Vaříme pozvolna 20 minut.

  9. Pak je nití rozkrojíme.

  10. Na talíř klademe řeznou stranou, přelijeme gulášem a zdobíme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!