Pravý vepřový guláš

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové plece
cibule podle váhy masa
(měla by se dávat v poměru 1:1 s masem)
sádlo nebo olej dle potřeby
20 g červené mleté papriky
70-100 g rajčatového protlaku
vepřový vývar, popř. voda
Koření:
sůl
mletý pepř
kmín
majoránka
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme cibuli, dáme ji restovat do tmavě hnědé barvy (kvůli barvě guláše), zasypeme paprikou a chvilku osmažíme spolu s cibulí.

  2. Vložíme na kostky nakrájené maso a opékáme, dále okořeníme maso (sůl, pepř, kmín) a vložíme protlak, ten je potřeba hodně prosmažit s masem, aby ztratil na kyselosti. Když tohle všechno máme hotové, tak zalijeme vývarem po okraj masa (během dušení se bude dolívat, je to lepší). Přidáme majoránku, česnek a necháme maso dusit.

  3. Když je maso dostatečně měkké, tak ho vyjmeme a omáčku zahustíme chlebem nebo tzv. Amerikou (hl. mouka, vajíčko, voda, sůl). A pak už zbývá jen omáčku dochutit (solí, pepřem, česnekem, majoránkou, kmínem).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!