Prababiččin štrúdl

Recepty, Moučníky

Suroviny

30 dkg hladké mouky
20 dkg polohrubé mouky
prášek do pečiva
2 vejce (oddělíme, žloutek použijeme)
8 lžic mléka
20 dkg Hery
25 dkg cukru písek

Postup přípravy receptu

  1. Těsto zpracujeme, rozdělíme na 4 stejné díly, vyválíme pláty (já si udělám válec, ten jen rozválím do stran, ne do délky), přeneseme na pečící papír, těsto posypeme strouhankou, do středu poklademe strouhaná jablíčka, posypu skořicí. Kdo chce, může přidat kokos nebo vlašské oříšky.

  2. Pak ohrnu okraje tak, aby se nepřekrývaly, vprostřed jsou vidět jablíčka. Potřeme spojeným bílkem a pečeme ve vyhřáté troubě ideálně na 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!