Potrešnik

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

600 g kysaného zelí
400 g polohrubé mouky
½ prášku do pečiva
sůl
70 ml rozpuštěného másla
cca 150 ml kefíru

Postup přípravy receptu

  1. Kyslú kapustu narežeme, posypeme múkou, práškom do pečiva, osolíme a dvoma rukami (prstami) pretrasieme múku s kapustou.

  2. Pridáme rozpustené maslo a premiesime.

  3. Pomaly lejeme kefír (trocha kefíru necháme na potretie) a zároveň miesime, aby sme dostali stredne pevné cesto (kefíru len toľko, aby cesto sa dalo vaľkať).

  4. Cesto vyvaľkáme na 1 cm hrubý plát a prenesieme na vymazaný plech. Potrieme zvyškom kefíru a pri strednej teplote pečieme asi 30 minut.

  5. Upečený potrešnik narežeme a podávame teplý s hustými polievkami (fazuľová, šošovicová, kapustnica...) alebo len s kyslým mliekom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy